Sposób przygotowania:
Wątróbka zapiekana z jabłkami
Jabłka umyć, przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych, posypać listkiem laurowym, umieścić w piekarniku i lekko podpiec na małym ogniu. Wątróbkę starannie
umyć, pokroić na plasterki, oprószyć mąką, po czym zrumienić na patelni. W końcu smażenia dodać do smaku sól i pieprz. Cebulę umyć, obrać, opłukać, poszatkować i zrumienić na patelni. Plasterki wątróbki umieścić na jabłkach, następnie na wątróbce ułożyć podsmażoną cebulę
i wstawić do rozgrzanego piekarnika na kilka minut. Podawać z gotowanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty.
umyć, pokroić na plasterki, oprószyć mąką, po czym zrumienić na patelni. W końcu smażenia dodać do smaku sól i pieprz. Cebulę umyć, obrać, opłukać, poszatkować i zrumienić na patelni. Plasterki wątróbki umieścić na jabłkach, następnie na wątróbce ułożyć podsmażoną cebulę
i wstawić do rozgrzanego piekarnika na kilka minut. Podawać z gotowanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty.