Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Wątróbki drobiowe duszone w sosie Madera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie dania zawsze przyprawiają mnie o zawrót głowy. Pycha!

Wątróbki drobiowe duszone w sosie Madera

Składniki:

Wątróbki drobiowe duszone w sosie Madera

 

  • ½ kg wątróbki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 cebule
  • ½ kostki masła
  • 1 szklanka mąki
  • 2 szklanki bulionu z kurczaka
  • 1 szklanka wina Madera
  • sól i pieprz do smaku
  • pietruszka (opcjonalnie)

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki drobiowe duszone w sosie Madera

Aby przygotować Wątróbki drobiowe duszone w sosie Madera należy:


Wątróbki namoczyć na
noc w mleku. Zeszklij cebulę. Wątróbki obtocz w mące i obsmaż na lekko brązowy kolor wraz z cebulą i masłem. Zmniejsz ogień, dodaj bulion i wino i przyprawy, gotuj pod przykryciem przez 20 minut. Przed podaniem możesz udekorować danie natką pietruszki. Smacznego!