Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Wątróbki rybne w oleju na sałatce:

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo proste danie , szybkie .

Wątróbki rybne w oleju na sałatce:

Składniki:

Wątróbki rybne w oleju na sałatce:

 

  • 2 małe puszki wątróbek rybnych ( z dorsza ) w oleju ( takie po 10 dag )
  • 2 jajka
  • 2 korniszony
  • ½ cebuli
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki rybne w oleju na sałatce:
Jajka ugotować na twardo .Jedno pokroić w drobną kostkę , drugie w plasterki. Korniszony utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) . A cebulę usiekać bardzo drobno. Wymieszać korniszony, drobno pokrojone jajko, cebulę , przecier pomidorowy , olej od wątróbek i drobne kawałki wątróbek .Doprawić pieprzem. Układać warstwę sałatki, plastry jajka a na wierzchu większe kawałki wątróbek.

Tagi:

jajko jajka