michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Wątróbki w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątróbka pasuje do ziemniaków

Wątróbki w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbki w sosie pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki w sosie pieczarkowym
Wątróbkę dokładnie oczyścić z błonek, następnie umyć i dokładnie osuszyć. Następnie na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać pokrojoną cebule oraz pokrojone pieczarki. Smażyć 5 minut następnie dodać obtoczoną w mące wątróbkę. Smażyć aż wątróbka się zarumieni. Do wątróbki dodać bulion oraz śmietanę chwile gotować, wystawić z ognia i doprawić do smaku.
Wątróbki w sosie pieczarkowym
Na patelni rozgrzać olej dodać cebule oraz pieczarki
Wątróbki w sosie pieczarkowym
Nastęnie dodać wątróbke smażyć aż sie zarumieni