Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wątróbki z kurczaka z pieczarkami w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wątróbka z kurczaka z pieczarkami to smaczna i sycąca potrawa. Najlepiej smakuje podana z ryżem lub kaszą i surówką.

Wątróbki z kurczaka z pieczarkami w sosie

Składniki:

Wątróbki z kurczaka z pieczarkami w sosie

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki z kurczaka z pieczarkami w sosie
Cebulę obrać i posiekać. Drobno pokrojone pieczarki i cebulę podsmażyć na 2 łyżkach masła. Wątróbki dokładnie umyć, oczyścić z błonek, pokroić i włożyć na drugą patelnię z rozgrzanym masłem, smażyć przez kilka minut. Następnie połączyć z pieczarkami, oprószyć mąką, podlać odrobiną wody, poddusić. Zdjąć z ognia, połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.