Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wątróbki z kurczaka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wątróbki z kurczaka to szybki sposób na smaczny dodatek do pieczywa.

Wątróbki z kurczaka z pieczarkami

Składniki:

Wątróbki z kurczaka z pieczarkami

 

  • 1/2 kg wątróbki z kurczaka
  • 1 szkl mleka
  • 1 średniej wielkości por
  • 20 dag pieczarek
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa maggi w płynie

Sposób przygotowania:

Wątróbki z kurczaka z pieczarkami
Wątróbkę umyć, zalać mlekiem i moczyć około 1 godziny. Następnie wyjąć z mleka, oczyścić z błon, osuszyć i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Pokrojony na kawałki por zeszklić na pozostałym oleju, dodać posiekane pieczarki i dusić pod przykryciem około 10 minut. Połączyć z usmażoną wątróbką, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Podawać z pieczywem.