Sposób przygotowania:
Kurczak z wątróbką pieczarkami groszkiem
Mięso umyć, pozbawić włókien i pokroić w kostkę. Wymieszać z solą, startym na tarce imbirem, łyżką oleju i odstawić na 15 minut. Grzyby umyć, pozbawić ogonków, kapelusze przeciąć na ćwiartki. 2 łyżki oleju rozgrzać w woku, włożyć mięso i usmażyć przez 2 minuty na dużym ogniu. Wyjąć łyżką cedzakową, odsączyć. Dodać łyżkę oleju, rozgrzać, wrzucić pieczarki, wymieszać, dodać sosu sojowego, wsypać cukier i wódkę, smażyć 1 i ½ minuty. Mięso z powrotem dodać na patelnię wymieszać i smażyć 1 i ½ min na ostrym ogniu. Podawać z ryżem lub makaronem sojowym.