Sposób przygotowania:
Watruszki mięsne
Mięso mielone połączyć z bułką, jedna cebulę zetrzeć na tarce do warzyw, lub drobniutko posiekać nożem. dodać do mięsa z bułką, dodać sol i pieprz, dokładnie wymieszać by powstała jednolita masa.
Ser żółty oraz druga cebule zetrzeć na tarce na grubych oczkach ( cebule można posiekać ).
Z mięsnej masy formujemy kulki, układamy je na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem lub w foremce na muffiny.
W kulkach robimy wgłębienia, nakładamy cebule oraz żółty ser. Blasze z mięsnymi kotlecikami watruszkami wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 30 minut w 180 C.
Ser żółty oraz druga cebule zetrzeć na tarce na grubych oczkach ( cebule można posiekać ).
Z mięsnej masy formujemy kulki, układamy je na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem lub w foremce na muffiny.
W kulkach robimy wgłębienia, nakładamy cebule oraz żółty ser. Blasze z mięsnymi kotlecikami watruszkami wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 30 minut w 180 C.