Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Małe kotleciki z mięsa mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Małe kotleciki z mielonej wieprzowiny w panierce z pszennej mąki, jajka i mocno przyprawionej bułki tartej.

Małe kotleciki z mięsa mielonego Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Małe kotleciki z mięsa mielonego

 

Sposób przygotowania:

Małe kotleciki z mięsa mielonego
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, 1 jajko, przyprawę w płynie i kaszę. Wszystko dokładnie wymieszać. Gdyby masa mięsna wyszła zbyt luźna, dosypać do niej trochę bułki tartej. Do osobnej miski przesypać 5 łyżek bułki tartej. Dodać do niej zioła, mieloną paprykę, przyprawę do mięs i przyprawę grillową, dokładnie wymieszać. Drugie jajko wbić do osobnej miseczki, rozbełtać i wymieszać z mlekiem. Z mięsnej masy formować małe, owalne kotleciki. Kotleciki obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w przyprawionej bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na małym ogniu, na rumiano z obu stron.
Małe kotleciki z mięsa mielonego
Mięso z dodatkiem pokrojonej cebuli jajka kaszy i przyprawy w płynie.
Małe kotleciki z mięsa mielonego
Wszystkie składniki kotlecików dokładnie ze sobą wymieszane.
Małe kotleciki z mięsa mielonego
Uformowane kotleciki w panierce smażone na rozgrzanym oleju.