monika1980113

monika1980113

Kucharz
[Przepisów: 16]

Wawarska babka puszatka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo smakowita i smaczna babka

Wawarska babka puszatka

Składniki:

Wawarska babka puszatka

 

  • 1kostka margaryny lub masla
  • 1szk cukru
  • 4jajka
  • 21/2 szk maki przennej
  • cukier puder,sol
  • sok i skorka z 1 duzej cytryny
  • 1torebka proszku do pieczenia
  • tluszcz i tarta bulka do formy
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Wawarska babka puszatka
Miekkie maslo ubic z cukrem i cukrem waniliowym oraz sokiem i skorka z cytryny ,dodajac po jednym jajku Make posiekac z proszkiem do pieczenia i po lyzce dodawac do masy jajecznej ,stale ubijajac Przelom natluszczonej i wysypanej tarta bulka formy i wstawic do piekarnika [200C]na ok 45mniut Przed podaniem obficie posypac cukrem pudrem Taki biszkopt mozna przekroic i przelozyc bita smietana [lub zrobic mase truskawkowa ]

Tagi:

tarta mak