Sposób przygotowania:
Wawel
Pomarańcze obrać i pokroić w cienkie plasterki, a następnie kazdy plasterek podzielić na częŚci. Margarynę utrzęć z cukrem, cukrem waniliowym, skórką z pomaranczy i rumęm na jednolitą masę. Ser przepuścić przez maszynkę lub przetrzeć,
przez sito, dodać do kemu jajecznego i wyrobić na jednolitą masę' Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie
połączyć z masą Serową. Połowę masy przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy, ułozyć na niej kawałki pomarańczy i przykryć pozostałą masą'Posypać posiekanymi migdałami i wstawić do nagrzanego piekarnika (180-200"C) na ok. 60 minut.
przez sito, dodać do kemu jajecznego i wyrobić na jednolitą masę' Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie
połączyć z masą Serową. Połowę masy przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy, ułozyć na niej kawałki pomarańczy i przykryć pozostałą masą'Posypać posiekanymi migdałami i wstawić do nagrzanego piekarnika (180-200"C) na ok. 60 minut.