Sposób przygotowania:
Wędzony łosoś ze szpinakiem i marchewką
Szpinak wrzucamy do miski, ogórka kiszonego kroimy w kostkę, marchew tarkujemy na drobnych oczkach, przyprawiamy solą, mieszamy. Dorsza rozmrazamy i odstawiamy do wyschniecia. Na plastry łososia i dorsza układamy farsz (ten z marchwi, szpinaku i ogórka kiszonego). Wyciągamy folię aluminiową lub woreczki śniadaniowe, lejemy olej i układamy na niego plastry łososia i dorsza. Możemy zwinąć łososia i dorsza w ruloniki. Z wierzchu na farsz lososia i dorsza posypujemy pieprzem. Łososia odstawiamy do lodówki na ok. 10 minut, a dorsza smazymy na oleju. Smacznego :)
MagdaMM
julcia12437
Sól idzie do szpinaku a pieprz do ryby.
2milutka
nie tyle soli!!!! pieprz bym jeszcze popiła ale sól?:)
zewa
Na zdjęciu gotowej potrawy nie widać marchewki a widoczne są jakieś kółeczka, i nie widzę dorsza.
zewa
Pisząc surową rybę miałam na myśli dorsza.
Babciagramolka
julcia12437
Tak zaraz edytuję :)
Babciagramolka