dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Wegańskie babeczki kakaowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo fajnie smakują i fajnie się prezentują :). Danie wegańskie.

Wegańskie babeczki kakaowe

Składniki:

Wegańskie babeczki kakaowe

 

 

  • 1 szkl cukru

 

 

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • 1,25 szkl mleka sojowego

 

  • ½ szkl oleju roślinnego

 

Sposób przygotowania:

Wegańskie babeczki kakaowe
Zaczynamy od oddzielnego połączenia suchych i mokrych składników. Do jednej miski wlewamy mleko sojowe i mieszamy je z olejem (najlepiej użyć z pestek winogron). Do drugiej miski przesiewamy make (by ja napowietrzyć), proszek do pieczenia oraz 4 łyżki kakao. Teraz mokre składniki wlewamy do suchych i wszystko mieszamy - nie musi być jakoś bardzo dokładnie. Gotowe ciasto wlewamy do foremek na małe babeczki 9wyjdzie ok 12szt). Pieczemy ok 30 min w 180st.