Sposób przygotowania:
Wege-burger z fasolki szparagowejprzygotowanie fasolki
Fasolkę myjemy, usuwamy końcówki, gotujemy w osolonym wrzątku 15 minut, odcedzamy. Fasolkę kroimy drobno.
przygotowanie szczypiorku
Szczypiorek siekamy drobno. Wraz z fasolką szparagową wrzucamy do miski.
dodanie kolejnych składników
Do miski wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, paprykę ostrą i wędzoną (nada ona "mięsny" smak naszej potrawie), sos sojowy, szczyptę pieprzu.
ETAP 4:
Składniki mieszamy ręką i formujemy w kotleta.
ETAP 5:
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy burgera z obu stron tak, aby kotlet się zarumienił.
ETAP 6:
Bułkę przekrajamy na pół, chwilkę podpiekamy. Na bułce rozsmarowujemy sosy - na jednej części ketchup, na drugiej sos czosnkowy. Układamy rukolę.
ETAP 7:
Między obie części bułki wkładamy burgera. Serwujemy. Smacznego!