Sposób przygotowania:
Wege-burger z fasolki szparagowejprzygotowanie fasolki

Fasolkę myjemy, usuwamy końcówki, gotujemy w osolonym wrzątku 15 minut, odcedzamy. Fasolkę kroimy drobno.
przygotowanie szczypiorku

Szczypiorek siekamy drobno. Wraz z fasolką szparagową wrzucamy do miski.
dodanie kolejnych składników

Do miski wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, paprykę ostrą i wędzoną (nada ona "mięsny" smak naszej potrawie), sos sojowy, szczyptę pieprzu.
ETAP 4:

Składniki mieszamy ręką i formujemy w kotleta.
ETAP 5:

Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy burgera z obu stron tak, aby kotlet się zarumienił.
ETAP 6:

Bułkę przekrajamy na pół, chwilkę podpiekamy. Na bułce rozsmarowujemy sosy - na jednej części ketchup, na drugiej sos czosnkowy. Układamy rukolę.
ETAP 7:

Między obie części bułki wkładamy burgera. Serwujemy. Smacznego!