Sposób przygotowania:
Wege misz-masz na meksykańską nutę
Potrawę tę najlepiej przygotować w rondlu lub szerokim garnku z grubym dnem. Na rozgrzany olej wrzucić pokrojone cebule i czosnek. Gdy tylko się zeszklą dodać wędzone tofu, które się bardziej zetnie i odda wędzony smak. Następnie dorzucać pozostałe składniki zaczynając od papryki. Potem pokrojone pieczarki i kotlety sojowe. Wrzucić odsączone z zalewy kukurydzę i fasolkę, Potrawę posolić w trakcie duszenia,a gdyby była za sucha podlać niewielką ilością wody. Wlać pomidory pelati. Dusić na niedużym ogniu dopóki pomidory nie stracą surowego smaku. W tym czasie doprawić papryczką ostrą (wedle uznania) oraz przyprawą do potraw meksykańskich. Jak podawać - na przykład z ryżem lub naleśnikami kukurydzianymi.