WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1134]

Wegetariańska patelnia z uszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wegetariańska patelnia to bardzo proste i szybkie danie na bazie warzyw i uszek z grzybami. Można użyć również tortellini.

Wegetariańska patelnia z uszkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wegetariańska patelnia z uszkami

 

  • ok. 1szkl. mrożonej mieszanki warzyw na patelnię
  • ok. 20szt. uszek z grzybami lub tortellini z grzybami
  • sól
  • pieprz czarny i ziołowy
  • kilka kropel maggi
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wegetariańska patelnia z uszkami

ETAP 1:

Na patelnię wlać ok. 1-2 łyżki oleju i wrzucić zamrożone warzywa. Patelnię przykryć i smażyć tak długo aż warzywa się rozmrożą i będą miękkie.

Następnie patelnię odkryć, przyprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz maggi. Zamieszać i smażyć aż odparuje płyn z patelni. Wrzucić ugotowane uszka i smażyć razem aż uszka się przyrumienią.

W razie potrzeby dodać trochę tłuszczu.

Wyłożyć na talerz.

Wegetariańska patelnia z uszkami
Warzywa usmażone z uszkami i przyprawami na patelni
Wegetariańska patelnia z uszkami
Ugotowane uszka dodane do przesmażonych warzyw
Wegetariańska patelnia z uszkami
Warzywa przesmażone na oleju z przyprawami
Wegetariańska patelnia z uszkami
Mrożone warzywa wrzucone na patelnię na rozgrzany olej