Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Zupa paprykowo-pomidorowa z miesnymi uszkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobrze mieć jakieś zapasy, uszka z mięsem są robione regularnie z myślą o dzieciach a zupa powstała z mieszanki mrożonych warzyw.

Zupa paprykowo-pomidorowa z miesnymi uszkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa paprykowo-pomidorowa z miesnymi uszkami

 

 

  • Uszka
  • Mąka pszenna około 500g
  • Woda 2/3 szklanki
  • Mięso gotowane zmielone (u mnie drób, wołowina)
  • Podsmażona 1 cebula

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowo-pomidorowa z miesnymi uszkami
Mrożone warzywa wsypujemy do około 700 ml bulionu mięsnego. Gotujemy na małym ogniu jakieś 20-30 minut. Doprawiamy grubo mielonym pieprzem i solą. Gdy ostygnie, blendujemy. Mięso mieszamy z podsmażoną cebulą, solą i pieprzem.

Ciasto na uszka wykonujemy według przepisu na pierogi, wycinamy kieliszkiem kółka, faszerujemy mięsem. Gotujemy we wrzątku około minutę od wypłynięcia na powierzchnię.

Uszka przekładamy do taler, zalewamy gorącą zupą.
Zupa paprykowo-pomidorowa z miesnymi uszkami
Doprawiamy grubo mielonym pieprzem i solą. Gdy ostygnie, blendujemy.
Zupa paprykowo-pomidorowa z miesnymi uszkami
Gotujemy we wrzątku około minutę od wypłynięcia na powierzchnię.