WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Wegetariańska zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa bez mięsa i śmietany, z mnóstwem letnich warzyw. Bardzo smaczna i sycąca, idealna na obiad.

Wegetariańska zupa jarzynowa

Składniki:

Wegetariańska zupa jarzynowa

 

Sposób przygotowania:

Wegetariańska zupa jarzynowa
Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki podobnie jak selera, przekładamy do garnka. Dodajemy kalafiora i brokuła podzielonego na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą i gotujemy. Pora, marchew i pietruszkę ścieramy na tarce i podsmażamy na oleju. Dodajemy do zupy, wrzucamy też ziele angielskie i listek laurowy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Gotujemy do miękkości warzyw. Posypujemy posiekanym koperkiem.