Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa buraczkowa z papryką i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i pożywna zupa na bazie buraków, z dużą ilością różnych warzyw,przygotowana na wywarze z trzech rodzajów mięsa.

Zupa buraczkowa z papryką i porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa buraczkowa z papryką i porem

 

Sposób przygotowania:

Zupa buraczkowa z papryką i porem
Mięso zalewamy wodę, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz sól. Gotujemy do miękkości mięsa, a następnie wyjmujemy je z garnka. Przecedzamy wywar przez sitko.

Ziemniaki, buraki oraz paprykę kroimy w kostkę. Pora kroimy w półplasterki. Marchew, pietruszkę i selera ścieramy na tarce jarzynowej.

Dodajemy buraki do wywaru i gotujemy 5 minut. Dodajemy resztę warzyw (oprócz papryki i pora) i gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy pora i paprykę i znów gotujemy 10 minut.

Śmietanę mieszamy z niewielką ilością zupy i wlewamy ją do garnka. Dodajemy również posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Zupa buraczkowa z papryką i porem
Mięso zalewamy wodę, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz sól. Gotujemy do miękkości mięsa, a następnie wyjmujemy je z wywaru.
Zupa buraczkowa z papryką i porem
Ziemniaki, buraki oraz paprykę kroimy w kostkę. Pora kroimy w półplasterki. Marchew, pietruszkę i selera ścieramy na tarce jarzynowej.
Zupa buraczkowa z papryką i porem
Dodajemy buraki do wywaru i gotujemy 5 minut.
Zupa buraczkowa z papryką i porem
Następnie dodajemy pora i paprykę i znów gotujemy 10 minut.