Sposób przygotowania:
Wegetariański kebabik
Gotujemy na parze (osobno) ziemniaki i cebule (5-10 minut
, na półmiękko). W międzyczasie wypestkujemy i kroimy papryki
w 4-cm paski. W małej misce mieszamy ze sobą: masło, sól czosnek, czarny pieprz i posiekane oregano. Odsączamy ziemniaki i cebule, nadziewamy na szpikulce, przedzielając papryką i pieczarkami i pokrojoną w talarki cukinią. Za pomocą pędzelka smarujemy kebaby sosem, pieczemy na gorącym grillu
przez 5 minut. Nadziewamy pomidory i pieczemy dalsze 5 minut. Natychmiast podajemy.
, na półmiękko). W międzyczasie wypestkujemy i kroimy papryki
w 4-cm paski. W małej misce mieszamy ze sobą: masło, sól czosnek, czarny pieprz i posiekane oregano. Odsączamy ziemniaki i cebule, nadziewamy na szpikulce, przedzielając papryką i pieczarkami i pokrojoną w talarki cukinią. Za pomocą pędzelka smarujemy kebaby sosem, pieczemy na gorącym grillu
przez 5 minut. Nadziewamy pomidory i pieczemy dalsze 5 minut. Natychmiast podajemy.