Sposób przygotowania:
Wegetariański pasztet z cukinii
Marchewkę oczyszczamy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Cukinię żółtą obieramy, zielonej nie. Obie ścieramy na jarzynówce o grubych oczkach. Cukinię i marchewkę przekładamy do miski. Cebulę siekamy i podduszamy na oleju, dodajemy do warzyw wraz z jajkami, mąką, bułką tartą, natką pietruszki i przyprawami. Wyrabiamy masę, którą przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez około 90 minut.
![Wegetariański pasztet z cukinii Wegetariański pasztet z cukinii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wegetarianski-pasztet-z-cukinii-129400.jpg)
![Wegetariański pasztet z cukinii Wegetariański pasztet z cukinii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wegetarianski-pasztet-z-cukinii-129401.jpg)
![Wegetariański pasztet z cukinii Wegetariański pasztet z cukinii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wegetarianski-pasztet-z-cukinii-129402.jpg)
![Wegetariański pasztet z cukinii Wegetariański pasztet z cukinii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wegetarianski-pasztet-z-cukinii-129403.jpg)