Sposób przygotowania:
Wegetariańskie ravioli z orzechami
Umyć liście szałwii, oczyścić i delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem.
Ugotować wegetariańskie ravioli w dużej ilości osolonej wody. Powoli rozpuścić masło na patelni o nieprzywierającej powierzchni. Gdy tłuszcz będzie wystarczająco gorący, podsmażyć liście szałwii i orzechy (30 sekund). Posolić i popieprzyć.
Ravioli ugotować al dente, odcedzić i rozłożyć na talerzach. Polać masłem z szałwią i orzechami. Posypać startym parmezanem.
Ugotować wegetariańskie ravioli w dużej ilości osolonej wody. Powoli rozpuścić masło na patelni o nieprzywierającej powierzchni. Gdy tłuszcz będzie wystarczająco gorący, podsmażyć liście szałwii i orzechy (30 sekund). Posolić i popieprzyć.
Ravioli ugotować al dente, odcedzić i rozłożyć na talerzach. Polać masłem z szałwią i orzechami. Posypać startym parmezanem.