tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Wegierska potrawka mięsna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Węgierski przepis na potrawkę mięsną

Wegierska potrawka mięsna

Składniki:

Wegierska potrawka mięsna

 

Sposób przygotowania:

Wegierska potrawka mięsna
Cebulę posiekaną zrumienić ze smalcem w rondlu , posupac łyżeczką soli, dodać pół łyżeczki papryki, mięso pokrojone w kostkę, strąki papryki pokrojone na krążki i podlać kilkoma łyżkami wrzątku. Dusić pod pokrywką, dolewając w miarę potrzeby po pare łyżek wrzatku. gdy mięso bedzie prawie ugotowane, dodać obrane i pokrojone pomidory i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.