Sposób przygotowania:
Węgierski gulasz z kociołka
Słoninę pokroić w kostkę wrzucić do kociołka. Jak się stopi dodać posiekaną cebule, pokrojony boczek. Gdy cebula będzie złota dodać mięso (wcześniej pokrojone, wymieszane z kminkiem i czosnkiem ) zamieszać łychą. Następnie dosypujmy pieprzu i soli, zmieloną papryke której nie należy żałować, zalewamy wodą i gotujemy około 30-40 min. Następnie dodajemy pokrojoną pietruszkę, marchewkę, dalej gotujemy mieszając od czasu do czasu. Jak jesteśmy pewni, że mięso już dochodzi, dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę i teraz dopiero doproawiamy solą. Pod koniec gotowania ziemniaków dodajemy paprykę również pokrojoną w kostkę i przecier pomidorowy, przyprawę gulaszową. Cały czas pamiętac by nasz gulasz się nie rozgotował, bo to ma być danie kruchutkie a nie mamałyga. Podajemy z bialym pieczywem oraz czerwonym węgierskim winem. Smacznego.
asia77
wedith1
montajka
kinga
bernika