Sposób przygotowania:
Węgierski puszek.
Z podanych składników wyrobić gładkie,elastyczne ciasto,zagnieść, rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną blaszkę do tartej i wysypaną bułką tartą.Nakłuć widelcem ciasto i wstawić je do piekarnika zimnego,który dopiero potem nagrzać do 180 st.C i piec ok.25-30 min.Sporządzić krem jogurtowy,ucierając żółtka z cukrem,a jogurt z sokiem i skórką otartą z cytryny.Białka ubić z odrobiną soli,potem kremówkę osobno i połączyć wszystko razem. Podpieczony spód posmarować dżemem i wyłożyć na to krem jog- -urtowy.Przyrządzić polewę podgrzewając ją w kąpieli wodnej i jak ostygnie polewać przez tulejkę z papieru po wierzchu ciasta z na- -dzieniem,tworząc pajęczynkę.Zamiast polewy można użyć wiórków czekoladowych,posypując nimi wierzch ciasta.