iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Węgierskie leczo-wegetariańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Węgierskie leczo-wegetariańskie

Węgierskie leczo-wegetariańskie

Składniki:

Węgierskie leczo-wegetariańskie

 

 

Sposób przygotowania:

Węgierskie leczo-wegetariańskie
Pieczarki obieramy kroimy w plasterki,mniejsze sztuki wystarczy przekroić na pół . Cukinie myjemy nie obieramy jeżeli mamy młodą i małą dużą trzeba obrać i wybrać pestki . Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek dodajemy łyżeczkę czerwonej papryki i 1/3 łyżeczki ostrej papryki .Mieszamy podsmażamy . Dodajemy posiekaną cebule ,pokrojone pieczarki i pokrojoną cukinie . Mieszamy .Podsmażamy . Zalewamy bulionem i dusimy . Dodajemy przecier pomidorowy i białą fasole gotujemy . Doprawiamy solą ,pieprzem ,cukrem do smaku i zaciągamy mąką . Podajemy na ciepło