Sposób przygotowania:
wianuszek kaszubski
Jajka ubijamy, dosypujemy powoli cukru (dobrze byłoby to robić mikserem). Gdy zgęstnieje nam masa dodajemy przesianej mąki, proszku do pieczenia i razem mieszamy. Wlewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy z kominkiem. Pieczemy ciasto w piekarniku aż osiągnie złoty kolor. Kaszę mannę zalewamy mlekiem i odstawiamy na 10 minut. Mieszamy ją na wolnym ogniu. W tym samym czasie przygotowujemy posypkę. Płatki rumienimy na patelni, dokładamy tłuszcz cukier i olejek migdałowy. Masło i cukier ścieramy ze sobą, dodajemy do tego wystudzoną kaszę, i sok oraz skórkę z cytryny. Powinna wytworzyć się masa. Uzyskaną masę przekładamy przekrojonym wianuszkiem i dokładnie pokrywamy nią ciasto. Wierzch posypujemy przestudzoną posypką.