kasiunia16_16

kasiunia16_16

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Wiejski Makowiec

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały na święta Wielkanocy ;)

Wiejski Makowiec

Składniki:

Wiejski Makowiec

 

  • 1/2 kg maku
  • 1i 1/2 szklanki cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 5 żółtek
  • olejek migdałowy
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 5 białek
  • trochę margaryny
  • polewa

Sposób przygotowania:

Wiejski Makowiec
Margarynę, jaja oraz cukier utrzeć. Po trochu dodawać mak. Dokładnie wszystko wymieszać.
Z jaj ubić sztywną pianę.
Na koniec dodać do masy piane i delikatnie wszystko połączyć.
Blachę posmarować margaryną i wlać na nią ciasto.
po wyjęciu ciasta z pieca poczekać aż ostygnie i polać je polewą.