-Natka-

-Natka-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Wiejski misz - masz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo proste i smaczne danie jednogarnkowe. Spróbujcie, bo warto!

Wiejski misz - masz Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiejski misz - masz

 

  • 200 dag ryżu (2 torebki)
  • 5 parówek
  • 2 strąki papryki (może być kolorowa)
  • 1 średnia cebula
  • puszka kukurydzy
  • słoik mieszanki marchewki i groszku
  • 3 łyżki oleju
  • przyprawa warzywna typu vegeta
  • mieszanka pikantnych pieprzów
  • mielona ostra papryka
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • sól

Sposób przygotowania:

Wiejski misz - masz
Ryż gotujemy na sypko w wodzie z dodatkiem przyprawy warzywnej. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy ją na oleju. Paprykę oczyszczamy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w krótkie paseczki. Następnie do cebuli dodajemy paprykę, odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz mieszankę groszku i marchewki i dusimy wszystko na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. W międzyczasie obieramy parówki z osłonek i kroimy w talarki. Dodajemy je na patelnię i dusimy wraz z warzywami kilka minut często mieszając. Na koniec dodajemy ryż i doprawiamy do smaku pikantną mieszanką pieprzów, ostrą papryką, solą oraz dosypujemy siekaną natkę pietruszki. Pozostawiamy potrawę na ogniu jeszcze przez kilka minut pamiętając o mieszaniu i już możemy podawać danie. Smacznego!
Wiejski misz - masz
Podstawowe składniki - ryż, parówki, papryka i cebula.
Wiejski misz - masz
Potrzebujemy jeszcze kukurydzę w puszce, mieszankę groszku i marchewki oraz przyprawy.
Wiejski misz - masz
Cebulkę kroimy w kosteczkę, paprykę w paseczki a parówki w talarki.
Wiejski misz - masz
Wszystkie składniki dusimy na wolnym ogniu często mieszając.

Tagi:

ryż przyprawy