aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Wiejski rosół z żołądkami i lubczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mój ulubiony rosół z dodatkiem żołądków. Tak mały detal, a potrafi całkowicie zmienić smak dania.

Wiejski rosół z żołądkami i lubczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiejski rosół z żołądkami i lubczykiem

 

 

Sposób przygotowania:

Wiejski rosół z żołądkami i lubczykiem
W garnku zagotowujemy wodę. Żołądki dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy na wrzątek, dodajemy ziele, liście i sól i gotujemy je 20 minut.Udka myjemy i dorzucamy do rosołu. Gotujemy je 30 minut. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki i dorzucamy do garnka. Doprawiamy Kucharkiem i gotujemy do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie.Na 10 minut przed końcem gotowania dodajemy opłukaną gałązkę lubczyku oraz obrany i przekrojony na pół ząbek czosnku.Na talerzach układamy ugotowany makaron, na niego wykładamy po łyżce żołądków i kilka marchewek. Całość zalewamy gorącym rosołem.
Wiejski rosół z żołądkami i lubczykiem
Żołądki dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Wiejski rosół z żołądkami i lubczykiem
Na wrzątek wrzucamy pokrojone żołądki, dodajemy liście, ziele i sól. Gotujemy 20 minut.
Wiejski rosół z żołądkami i lubczykiem
Po 20 minutach dorzucamy udka i gotujemy rosół 30 minut.
Wiejski rosół z żołądkami i lubczykiem
Dorzucamy warzywa, oraz gałązkę lubczyku oraz ząbek czosnku.