Sposób przygotowania:
Wielkanocna babka cytrynowa Ilony
1. Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy cukier i mieszamy. Następnie dodajemy jajka, śmietanę, roztopioną margarynę, skórkę z cytryny, sok wyciśnięty z cytryny i mieszamy dokładnie miotełką lub miksujemy mikserem.
2. Gdy składniki będą dobrze wymieszane przelewamy ciasto do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą lub mąką formy. Pieczemy przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Tak przygotowaną babkę po upieczeniu dekorujemy lukrem lub polewą czekoladową.
2. Gdy składniki będą dobrze wymieszane przelewamy ciasto do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą lub mąką formy. Pieczemy przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Tak przygotowaną babkę po upieczeniu dekorujemy lukrem lub polewą czekoladową.