smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Rolada z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna soczysta rolada z pieczarkami. Podawana na gorąco lub na zimno. Można podawać z ryżem, ziemniakami,frytkami.

Rolada z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rolada z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Rolada z pieczarkami
Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelnię wlać olej i zarumienić na niej cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać pieczarki i dusić do wyparowania wody. Doprawić solą i pieprzem. Wystudzić i połączyć z bułką tartą. W tym czasie przygotować masę mięsną. Do mielonego mięsa dodać jajko,musztardę,papryki,majeranek, sól, pieprz i wymieszać do połączenia składników. Na folii aluminiowej rozkładamy masę , aby utworzyła prostokąt, a na niej ułożyć pieczarki zostawiając margines 2 cm z każdej strony. Zwinąć roladę i ułożyć w formie keksowej łączeniem do dołu. Nagrzać piekarnik do 200 stopni i piec aż mięso będzie miało ładny złoty kolor. 
Rolada z pieczarkami
przygotowanie mięsa
Rolada z pieczarkami
nakładanie farszu