Sposób przygotowania:
Sernik twarogowo-jogurtowy na spodzie babkowymETAP 1:
Twaróg, jogurty, śmietanę pałką blendera zmiksować na jednolitą masę.
ETAP 2:
Wszystkie składniki do ciasta (oprócz pudru cukru) umieścić w misce, mikserem wszystko dokładnie utrzeć na gładką, dość gęstą masę.
ETAP 3:
Jajka, cukier, olejek waniliowy mikserem utrzeć do białości, spienienia z 4 minuty na najwyższych obrotach.
ETAP 4:
Do twarogu z jogurtami, śmietaną dodać masę jajeczną, wsypać budyń, kaszę manną, proszek do pieczenia i mikserem połączyć składniki.
ETAP 5:
Forma silikonowa 25x25 cm i forma z papierem do pieczenia 28x20 cm, na dnie form rozsmarować ciasto babkowe, na ciasto wylać masę serową.
ETAP 6:
Piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut, do suchego patyczka, w formach dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.