Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Bułki faszerowane pieczarkami, ogórkiem i szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Bułki faszerowane pieczarkami, ogórkiem, papryką i szynką- doskonała propozycja na ciepłą kolację dla całej rodziny.

Bułki faszerowane pieczarkami, ogórkiem i szynką

Składniki:

Bułki faszerowane pieczarkami, ogórkiem i szynką

 

Sposób przygotowania:

Bułki faszerowane pieczarkami, ogórkiem i szynką
1. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę kroję w kostkę. Pieczarki razem z cebulą smażę około 10 minut na oliwie. Oprószam solą i pieprzem. Ogórki kroję w plasterki, szynkę w kostkę, a paprykę w paski. Ser żółty ścieram na tarce o dużych otworach.

2. Z bułek odkrawam wierzchołki. Wydrążam wnętrze bułek. Wgłębienia w bułkach wypełniam podsmażonymi pieczarkami, papryką, ogórkami i szynką. Oprószam solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Wierzch bułeczek posypuję żółtym serem. Bułki układam na blaszce i zapiekam około 20 minut w temperaturze 170 stopni.