agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Wielkanocne jaja nadziewane po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jajka nadziewane idealne na Wielkanoc i jako przekąska na przyjęcie

Wielkanocne jaja nadziewane po mojemu

Składniki:

Wielkanocne jaja nadziewane po mojemu

 

  • jajka 6 szt
  • kukurydza 1 puszka
  • szynka 5 plasterków
  • majonez 3 łyżki
  • papryka mielona 1 łyżeczka
  • sól 2 szczypty
  • pieprz 2 szczypty

Sposób przygotowania:

Wielkanocne jaja nadziewane po mojemu
Jajka ugotować na twardo ze szczyptą soli, dzięki soli skorupka z jajek schodzi bez trudu, odcedzić jajka, obrać ze skorupki, przekroić na połowę. Wyjąć żółtka, żółtka włożyć do miseczki, dodać odsączoną kukurydzę, pokrojoną w drobną kostkę szynkę, dodać majonez, dodać sól i pieprz. Wyrobić dokładnie na jednolitą masę. Nakładać w otworki po żółtkach, posypać papryką czerwoną w proszku. Można dodać ser żółty, lub drobno pokrojony ogórek konserwowy.