Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety z indyka z młodą kapustką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie świąteczne, kotlety z delikatnego mięsa indyka z dodatkiem aromatycznego boczku, który sprawia, że kotlety są soczyste. Kotlety podane z młodą kapustką, czy nie brzmi do kusząco?

Kotlety z indyka z młodą kapustką

Składniki:

Kotlety z indyka z młodą kapustką

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z indyka z młodą kapustką

I

Kotlety z indyka z młodą kapustką
Przygotowanie miesa oraz boczku na zrobienie kotletów mielonych.

Sposób przygotowania kotletów:
1. Mięso, boczek, czosnek, cebulę mielę w maszynce do mielenia mięsa. Następnie dodaję trzy łyżki bułki tartej, wbijam jajko, doprawiam pieprzem oraz solą. Z mięsa formuję okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju.

II

Sposób przygotowania kapusty:
1. Kapustę drobno kroję, cebulę, marchew obieram, kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do naczynia blendeującego i blenduję 3 minuty.
2. Następnie warzywa przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję kostkę rosołową, masło, sok z cytryny, wsypuję pieprz oraz sól i gotuję 20 minut. Po tym czasie zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotuję.
3. Kotlety podaję z kapustą i ziemniakami.
4. Smacznego


Tagi:

kotlety dania