zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Wielkanocne roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Takie roladki możemy podać na świąteczne śniadanie lub kolację albo po prostu przekąskę. Szybko i smacznie.

Wielkanocne roladki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wielkanocne roladki

 

  • 8 plastrów wędzonego fileta z indyka
  • Farsz :
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4 plastry polędwicy
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1/8 czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Wielkanocne roladki
Jajka pokroić za pomocą siatki do sałatek w kostkę prosto do miseczki. Polędwicę i paprykę drobno pokroić w kosteczkę i dorzucić do jajek. Wsypać posiekany szczypiorek, dodać majonez i przyprawy do smaku i wymieszać. Na każdy plaster indyka kłaść porcje farszu i zwijać w roladki i układać na liściach sałaty. Podawać z pieczywem.
Wielkanocne roladki
Etap 1 Składniki farszu pokroić i wrzucić do miseczki
Wielkanocne roladki
Etap 2 Dodac przyprawy i wymieszać farsz
Wielkanocne roladki
Etap 3 Porcje farszu kłaść na filet i zwijać w roladki