Sposób przygotowania:
Wielkanocne sakiewki
1. Ciasto rozłożyć na blacie i rozciąć na 6 równych kawałków 2. Na każdy kawałek nałożyć pół łyżki majonezu 3. Dodać rozcięty ser camambert i położyć na nim kawałki kiełbasy wiejskiej i ugotowanego jajka. 4. Posypać szczypiorkiem 5. Zamknąć sakiewki - złożyć na pół w formie pieroga lub uformować worki i spiąć wykałaczką 6. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180C) na 20 min 7. Wesołego Alleluja!Skąd się wziął przepis? Było tak, że jako mała dziewczynka byłam strasznym niejadkiem. W zasadzie pochłaniałam wszystko co niezdrowe - od fastfoodów po słodycze. Na Wielkanoc nigdy nie chciałam jeść jajek, a wiejska była dla mnie zmorą. Potrzeba matką wynalazku, więc nasze wielkanocne sakiewki mają już ponad 10 lat i cieszą się uznaniem całej rodziny.
k.tyczynski
zewa
fanabree
500 likeów i NA RAZIE jeden przepis, owszem... Ale zapraszam wkrótce :)
fanabree
Nie chcę się kłócić, pewnie racja. Osobiście jednak czasem lubię przeczytać skąd się wzięła dana potrawa, takie historyjki ubarwiają przepisy, oddając cząstkę autora.
ewakr
fanabree
Bardzo się cieszę, że smakowało :)