Sposób przygotowania:
Wielkanocny mazurek
1. Masło o temp. pokojowej ucieramy z curem do konsystencji gestej śmietany. Dodajemy jajka i dalej ucieramy. Wsypujemy makę, lekko mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 części i z każdej pieczemy jaednakowy plecek.
2. Przygotowujemy krem. Wcześniej wyjęte z lodówki masło starannie ucieramy i dodajemy stopniowo ubite na parze jajka z cukrem. Delikatnie mieszamy, następnie dodajemy kakao, spirytus i dokładnie ucieramy.
3. Ostudzone placki smarujemy równomiernie kremem, kładziemy jaeden na drugi i ciasto wkładamy do lodówki. po schłodzeniu oblewamy mazurek polewą czekoladową. Świątecznie dekorujemy
2. Przygotowujemy krem. Wcześniej wyjęte z lodówki masło starannie ucieramy i dodajemy stopniowo ubite na parze jajka z cukrem. Delikatnie mieszamy, następnie dodajemy kakao, spirytus i dokładnie ucieramy.
3. Ostudzone placki smarujemy równomiernie kremem, kładziemy jaeden na drugi i ciasto wkładamy do lodówki. po schłodzeniu oblewamy mazurek polewą czekoladową. Świątecznie dekorujemy