Sposób przygotowania:
Wieloowocowa drożdżówka
Drożdże rozetrzeć w misie robota z łyżeczką cukru, mąki, 1/2 szklanką mleka i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce.
Do zaczynu wsypać przesianą mąkę, sól, dodać resztę cukru, wbić jajka, wlać mleko letnie i letni tłuszcz, hakiem robota wyrabiać z 10 minut.
Posypać trochę mąką ciasto, nakryć talerzem i do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Forma 34x25 cm i 20x15 cm z papierem do pieczenia, ciasto par ę razy ręką wyrobić i dodać do foremek.
Na cieście poukładać na przemian śliwki, nektarynki, jabłka, brzoskwinie, z podanych składników zrobić kruszonkę i posypać owoce.
Piekarnik nagrzany na 180 st. C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formach ciasto wystudzić, mniejsza forma dla męża do pracy.
Do zaczynu wsypać przesianą mąkę, sól, dodać resztę cukru, wbić jajka, wlać mleko letnie i letni tłuszcz, hakiem robota wyrabiać z 10 minut.
Posypać trochę mąką ciasto, nakryć talerzem i do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Forma 34x25 cm i 20x15 cm z papierem do pieczenia, ciasto par ę razy ręką wyrobić i dodać do foremek.
Na cieście poukładać na przemian śliwki, nektarynki, jabłka, brzoskwinie, z podanych składników zrobić kruszonkę i posypać owoce.
Piekarnik nagrzany na 180 st. C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formach ciasto wystudzić, mniejsza forma dla męża do pracy.