Sposób przygotowania:
Łagodna drobiowa zupa gulaszowa
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę średniej wielkości. Cebulę również pokroić. W garnku roztopić margarynę i wrzucić mięso i lekko podsmażyć, po chwili dodać cebulę i razem zesmażyć. Obie papryki umyć osuszyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa z cebulą. Czosnek posiekać i rozetrzeć z odrobiną soli i dodać do garnka, doprawić odrobiną papryki słodkiej. zalać 1,5-2 litrami wody. Dodać kostkę rosołową. Ziemniaki obrać, umyć pokroić w kostkę średniej wielkości i dodać do garnka, zagotować. Zupa jest gotowa gdy ziemniaki są miękkie. Z łyżki mąki i 3 łyżek płyn z garnka zrobić zaklepkę, Dodać do zupy i jeszcze raz zagotować. podawać z chlebem. SMACZNEGO!