Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Wielowarzywny krem Edzi z grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczna, syta zupka. Mój sposób na szmuglowanie warzyw dzieciakom;).

Wielowarzywny krem Edzi z grzankami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wielowarzywny krem Edzi z grzankami

 

Sposób przygotowania:

Wielowarzywny krem Edzi z grzankami
Do garnka wkładamy porcję rosołową, wrzucamy listki laurowe, ziele angielskie i zalewamy zimną wodą. Gotujemy na wolnym ogniu ok 30 min. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, pietruszkę również, i kroimy w kostkę. Ziemniaki, pietruszkę i cebulę wrzucamy do gotującej się porcji rosołowej. Po ok 10 min gotowania dodajemy mrożonki i gotujemy ok 15 min. Solimy i doprawiamy pieprzem. Wyłączamy gaz. Z porcji obieramy te "marne resztki mięsa", wkładamy do blendera i mielimy z resztą zupki. Długą bułkę kroimy na kromki ok 1,2-2 cm, lekko nacieramy czosnkiem, smarujemy oliwą i rumienimy na suchej patelni.
Wielowarzywny krem Edzi z grzankami
Do garnka wkładamy porcję rosołową ziele angielskie i liście laurowe gotujemy
Wielowarzywny krem Edzi z grzankami
Mrożone warzywa wyjmujemy, żeby lekko odtajały- w tym czasie szykujemy ziemniaki cebulę i pietruszkę
Wielowarzywny krem Edzi z grzankami
Do gotującego się rosołu z ziemniakami i reszta dodajemy mrożone warzywa
Wielowarzywny krem Edzi z grzankami
Z porcji obieramy mięsko które jeszcze tam jest i blenderujemy razem z zupką