Sposób przygotowania:
Wieniec
Mąkę, przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Następni rozwałkować cienko ciasto. Masło roztopić (przeznaczone na nadzienie), polać nim ciasto posypać cukrem, cynamonem, połową posiekanych rodzynek i migdałów. Zwinąć ciasto w rulon włożyć do formy
z kominkiem, wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Wierzch ciasta posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać resztą bakalii. Piec w temperaturze 180 stopni przez 50 minut.
Po upieczeniu można polać dowolną polewą.
z kominkiem, wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Wierzch ciasta posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać resztą bakalii. Piec w temperaturze 180 stopni przez 50 minut.
Po upieczeniu można polać dowolną polewą.