Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Wieprzowa polędwica w majeranku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wieprzowa polędwica pasuje i na zimno na kanapkę i za ciepło z dodatkiem ziemniaków i surówki.

Wieprzowa polędwica w majeranku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wieprzowa polędwica w majeranku

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowa polędwica w majeranku
Polędwiczki umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą morską, pieprzem ziołowym, czosnkiem granulowanym oraz majerankiem. Każdą polędwicę zawinąć w folię aluminiową i odstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie przełożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 1 godziny. Pod koniec pieczenia rozwinąć folię, aby polędwica się zrumieniła. Po upieczeniu pokroić w plastry i podawać z ziemniakami albo ostudzić i podawać na zimno np. z pieczywem.
Wieprzowa polędwica w majeranku
Polędwiczki natrzeć oliwą oraz wszystkimi przyprawami.
Wieprzowa polędwica w majeranku
Każdą polędwiczkę zawinąć w folię aliminiową.
Wieprzowa polędwica w majeranku
Pod koniec pieczenia rozwinąć folię aluminiową.