Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Wieprzowe zraziki z ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczne zraziki z karkówki z ogórkiem kiszonym

Wieprzowe zraziki z ogórkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wieprzowe zraziki z ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowe zraziki z ogórkiem
Mięso opłukać i osuszyć. Karkówkę pokroić w grubsze plastry. Mięso rozbić tłuczkiem. Na brzegu każego plastra układać kawałek ogórka kiszonego oraz kawałek cebuli. Całość posypać lekko pieprzem, solą oraz kucharkiem. Zrazki zwinąć w rulonik i związać nicią lub spiąć wykałaczkami. Gotowe zrazy układać w rondlu z rozgrzanym masłem. Lekko podrumienić. Następnie zalać wodą (tak by zrazy były zanurzone) i zagotować. Wsypać mieloną paprykę (można także dodać kilka kawałków marchewki i piertuszki) i ducić zrazy na niewielkim ogniu pod przykryciem do miękkości. Wymieszać śmietanę z mąką i wlać do zrazów. Wymieszać. Sos doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać zrazy z ziemniakami i surówką.
Wieprzowe zraziki z ogórkiem
Mięso opłukać i osuszyć. Karkówkę pokroić w grubsze plastry. Mięso rozbić tłuczkiem.
Wieprzowe zraziki z ogórkiem
Na brzegu każego plastra układać kawałek ogórka kiszonego oraz kawałek cebuli. Całość posypać lekko pieprzem, solą oraz kucharkiem.
Wieprzowe zraziki z ogórkiem
Zrazki zwinąć w rulonik i związać nicią lub spiąć wykałaczkami. Gotowe zrazy układać w rondlu z rozgrzanym masłem. Lekko podrumienić.
Wieprzowe zraziki z ogórkiem
Następnie zalać wodą (tak by zrazy były zanurzone) i zagotować. Wsypać mieloną paprykę (można także dodać kilka kawałków marchewki i piertuszki) i ducić zrazy na niewielkim ogniu pod przykryciem do miękkości.

Tagi:

beza bezy ogórki