Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Wieprzowina Dijonnaise

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

szybkie w przygotowaniu świetne w smaku

Wieprzowina Dijonnaise

Składniki:

Wieprzowina Dijonnaise

 

  • 6 kotletów z łopatki
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka oleju
  • 2 młode cebulki pokrojone w kostkę
  • 12 korniszonów pokrojonych w cienkie paski
  • 1/2 szklanki sherry
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 2 łyżki musztardy Dijon

Sposób przygotowania:

Wieprzowina Dijonnaise
podsmażyć kotlety na oleju i połowie masła około 8-10 minut każdą stronę rozgrzać pozostałą część masła podsmażyć cebulę i czosnek do zmięknięcia dodać korniszony i sherry gotować na małym ogniu do odparowania płynu zmieszać musztardę ze śmietaną dodać do sosu powoli gotować 2 minuty przed podaniem polać mięso