katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Wieprzowina duszona w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mięso gulaszowe uduszone w kapuście smacznym dodatkiem do obiadu.Kapustka doskonale smakuje z prażokami czy też kopytkami.

Wieprzowina duszona w kapuście

Składniki:

Wieprzowina duszona w kapuście

 

  • mięso gulaszowe 50 dag
  • kapusta biała 1 główka
  • cebula 2 szt
  • suszone grzyby ok 10 szt
  • liść laurowy
  • koncentrat pomidorowy ok 1 małego słoiczka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wieprzowina duszona w kapuście
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą .Stawiamy do gotowania. Grzyby płuczemy i dodajemy do garnka. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso i dodajemy do kapusty. Na pozostałym na patelni tłuszczu lekko rumienimy drobno pokrojoną cebulę i dodajemy do rondla. Solimy,dodajemy liście laurowe i gotujemy. Zakwaszamy koncentratem pomidorowym, doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości.