PrzepisyChinskie

PrzepisyChinskie

Kucharz
[Przepisów: 8]

Wieprzowina i Kurczak po Chińsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Własnego autorstwa przepis Zapraszam i życzę smacznego.

Wieprzowina i Kurczak po Chińsku

Składniki:

Wieprzowina i Kurczak po Chińsku

 

  • SKŁADNIKI :

 

  • 300 g piersi z kurczaka, pokrojonej na drobne kawałki
  • 350 g wieprzowiny, pokrojonej na cienkie paski
  • 15 pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w paski
  • 60 ml sosu z ostryg
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 średnia cebula, pokrojona w kostke
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka wody

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina i Kurczak po Chińsku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : 1. Na początku w woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego. Następnie wrzucamy kurczaka oraz wieprzowinę, smażymy mieszając ok. 2min. 2. Po 2 min dodajemy 15 pieczarek, czerwoną paprykę oraz średnia cebulę. Całość smażymy do czasu, aż warzywa będą miękkie. 3. Po 3 min. dodajemy 2 łyżki jasnego sosu sojowego oraz 60 ml sosu z ostryg. Całość dusimy przez ok. 2 min. cały czas mieszając. 4. W międzyczasie mieszamy 1 łyżeczkę mąki kukurydzianej z jedną łyżką wody. Rozpuszczoną mąkę dodajemy do woka, po czym mieszamy. Po minucie smażenia, danie jest gotowe.