Sposób przygotowania:
Wieprzowina pieczona z serem i cebulką
Pokrojone w plastry mięso natrzeć oliwą a potem solą i pieprzem. Podsmażyć z obu stron na patelni. Cebulkę obrać i pokroić w plastry.
Mięso ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Na mięsie ułożyć plastry cebuli. Oprószyć solą i pieprzem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godziny. Ser żółty zetrzeć. Serem oprószyć mięso, kiedy będzie już upieczone.
Zapiekać razem kilka minut. Podawać na gorąco.
Mięso ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Na mięsie ułożyć plastry cebuli. Oprószyć solą i pieprzem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godziny. Ser żółty zetrzeć. Serem oprószyć mięso, kiedy będzie już upieczone.
Zapiekać razem kilka minut. Podawać na gorąco.