gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Łopatka pieczona z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Łopatkę pieczoną z fasolką szparagową podaję jako danie główne na obiad. Polecam, danie jest bardzo smaczne.

Łopatka pieczona z fasolką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łopatka pieczona z fasolką

 

Sposób przygotowania:

Łopatka pieczona z fasolką
Łopatkę płuczemy i kroimy w większą kostkę, po czym przekładamy na talerz i posypujemy przyprawami: solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. Następnie mięso wkładamy w rękaw do pieczenia. Fasolkę obieramy, płuczemy, kroimy na kawałki ok. 2 cm i dodajemy do mięsa. Posypujemy jeszcze raz przyprawami, związujemy rękaw i obracamy kilka razy, aby mięso zmieszało się z przyprawami i fasolką. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 70-80 minut w temp. 180 stopni. Danie wykładamy na półmisek.
Łopatka pieczona z fasolką
Łopatkę płuczemy i kroimy w większą kostkę, po czym przekładamy na talerz i posypujemy przyprawami.
Łopatka pieczona z fasolką
Fasolkę obieramy, płuczemy, kroimy na kawałki ok. 2 cm i dodajemy do mięsa.